Bordtennis er en enormt sjov og givende ketchersport. De der er mange der er vilde med sporten her hjemme i Danmark og faktisk er der også rigtig mange der dyrker det på højt plan. Bordtennis er nemlig en lige så velanset sport som både badminton og tennis er. Det gode ved bordtennis er dog, at du langt nemmere kan spille det derhjemme frem for andre typer af sport hvor man bruger en ketch. Derfor er det også nemmere at træne meget og dermed blive endnu dygtigere til de kommende stævner og konkurrencer. 

professionel bordtennis

Vælg et godt bord til hjemme bug 

Bordtennis er som navnet antyder en ketchersport hvor man spiller hen over et bord. Der findes mange bordtennisborde, som man kan købe til hjemme brug. Vil du blot spille lidt for sjov, så er det mere eller mindre lige gyldigt hvilket bord du køber. Men ønsker du at træne dig op til, at deltage i stævner og konkurrencer så skal du kigge dig om efter et bedre bordtennisbord. Det er nemlig vigtigt, for at din træning bliver så realistisk som muligt, at du vælger et bord i samme materiale som til stævnerne. Derudover skal bordet også være i samme størrelse, som bordtennisbordene er til konkurrencerne. Ellers vil det blot blive svære for dig selv til en konkurrence. 

Undgå elektricitet der kan rammes og ødelægges 

Det er en god ide, at sørge for at spille bordtennis et sted hvor der ikke er lamper og andet elektricitet der kan rammes og ødelægges. En bordtennisbold kan nemt smadre en lampe og det kan give rigtig mange dumme glasskår. Heldigvis er det nemt at opsætte lamper og pære der ikke går så let i stykker – kilde: Roskilde Fjordens El. Ifølge dem kan det bestemt lade sig gøre at opsætte god belysning som ikke så let går i stykker som en glaspære for eksempel vil gøre. Fjordens el er eksperter indenfor området og kan hjælpe dig med alt elektricitet i huset – herunder også i dit bordtennisrum. 

Ketcher og bordtennisbold

Få god undervisning selvom du træner derhjemme 

Selvom at det er rigtig godt at du øver dig meget derhjemme, så er det stadigvæk rigtig vigtigt med god undervisning og sparring – i hvert fald hvis du ønsker at blive rigtigt dygtig. For øvelse gør mester, men det hjælper ikke noget, hvis man ikke ved hvad man gør forkort eller hvordan man kan gøre det bedre. Sådan er det faktisk med langt de fleste sportsgrene. Så medmindre at du er et rent naturtalent og selv sagtens kan se hvordan du kan forbedre dit spil, så vil undervisning og sparring fra en dygtig underviser stadigvæk være et must. Derudover er det også vigtigt at du i din træning husker at konkurrere imod nogen som er værdige modstandere. På den måde ender du ikke med at stå til en konkurrence og pludselig møde en modstander der er meget dygtigere end nogen af dem du har spillet imod før. Så husk også god undervisning og en god modstander selvom du træner derhjemme.