Der er efterhånden rigtig mange forskellige racer af hunde, og det kan ofte være svært at kende forskel på dem alle. Ønsker du at anskaffe dig en hund, så er det altid en god idé at læse om flere af racerne, for de er alle forskellige, med skiftende personligheder og temperamenter. En af de mere berømte og populære hunderacer er Jack Russel terrieren, som du kan læse mere om her. 

Terrierens bedste egenskaber

Eftersom de fleste hunderacer er blevet fremdyrket med et bestemt mål for øjet, så er der mange forskellige ting at være opmærksom på, når man vælger en hund. Tager man eksempelvis Jack Russel terrieren, så blev den skabt med blik på jagt, og det har en stor effekt på, hvordan den omgås sine omgivelser. 

At den er skabt til jagt betyder, at den altid vil have meget energi, så ønsker man sig en hund, man altid kan lege og være sammen med, så er den perfekt. På samme tid er den også en meget god samarbejdspartner, så så længe man har trænet den godt, så vil det være en meget lydig hund. 

Det er også en meget selvstændig hund, og det betyder, at med den rette træning kan den være relativt længe alene, uden at den begynder at ødelægge ting. Man skal bare huske at få brugt noget af al dens energi først. 

Ting at være opmærksomme på

At Jack Russel terrieren er en jagthund betyder selvfølgelig også, at der er nogle punkter, man skal være særligt opmærksom på. Eksempelvis har den meget energi, så efterlader man den alene uden at have kørt den relativt træt, så skal man ikke være overrasket, hvis man kommer hjem til møbler der er blevet bidt i. Det sker dog ikke, så længe man husker at lege meget med den. 

Dens jagtinstinkter betyder selvfølgelig også, at den ofte vil se de fleste andre end ejeren som bytte, og det skal man være særlig opmærksom på, hvis man er en børnefamilie. Her vil det være en god idé at få en hvalp, og ikke en fuldvoksen hund, for på den måde kan man få skabt et stærkt bånd mellem barn og hund, hvilket kan føre meget glæde med sig. 

Man skal bare huske, at ganske som mennesker, så kan hunden også have brug for nogle fredelige steder, hvor den kan slippe for at være sammen med børnene. For på trods af at den kan få et bånd til børn, så ligger sådan noget ikke nødvendigvis i dens natur.