Ketcher-sport, og ikke mindst badminton, har bidt en stor del af den danske ungdom. Hvis du er en af de mange, der bruger din fritid med en ketcher i hånden og sved på panden, ved du godt, at konkurrencen er hård.

Hvis du alligevel drømmer om at blive én af de bedste, kræver det ikke bare mange timers træning og godt udstyr. Det kræver også sund og nærende mad.

Find de små hemmeligheder – spis valnødder

Hvis du gerne vil kæmpe dig frem i feltet, handler det om at finde alle de små hemmeligheder. Det gælder træning og taktik, men også kost. 

De fleste af os ved heldigvis godt, hvad sund mad er. Hvis ikke, så er der heldigvis skrevet en masse om den slags andetsteds på internettet. Generelt kan det dog siges, at en alsidig kost uden for meget sukker og fedt er det bedste.

For eksempel er valnødder den oplagte snack i hverdagen såvel som på banen. Først og fremmest mætter de en hel del, hvormed de sænker lysten til at snacke usundt. Derudover er valnødder rige på protein, så de også er gode, hvis du forsøger af opbygge muskelmasse for at kunne slå hårdere til bolden.

Måske endda endnu vigtigere er det, at valnødder også er gode for hjernen. De er nemlig rige på antiinflammatoriske egenskaber, og studier har vist en sammenhæng mellem netop indtaget af valnødder og din hjernes hurtighed og evner.

Den slags er bestemt også vigtigt på banen, hvor man skal være hurtigt på fødderne såvel som i hovedet. Derudover er der også en hel række andre sundhedsmæssige fordele, som måske gør knap så megen forskel på banen, men som alle kan drage nytte af.

Snack på valnødder

Plant et valnøddetræ i haven

Desværre er valnødder også en smule dyre, så det ikke er den nemmeste snack at have på sig til alle tider. Det kan du dog ændre på ved at anskaffe dig et par valnøddetræer.

Selvom valnøddetræer ikke ses så hyppigt i de danske haver, er træet ikke desto mindre oplagt i det danske klima, og med sin majestætiske krone og smukke bark er det også en pæn tilføjelse til haven.

Et valnøddetræ kan altså både pynte i haven og give dig snacks til banen.