Nu skal haven og huset igen gøres klar til forår og sommer, der bliver leget og spillet bold i haven, tennis, badminton, rundbold, fodboldt og hvad i nu ellers kan finde på. Det kan være du skal overveje at lave en mindre boldbane i haven, der kan bruges til flere formål, hvis du da ikke allerede har det.

Når du går i gang med at gøre haven og huset klar udvendigt så skal du også huske dine tagrender, det er mere vigtigt end du tror.

Dine tagrender tager hvert år imod op til 100 tons regn, sne eller anden nedbør, som der skal ledes bort til et fornuftigt sted, så din grund ikke bare bliver oversvømmet.

Hvis dine tagrender er beskidte og tilstoppede har vandet ikke nogen steder at løbe hen, og derfor kan det løbe ned af muren, og sive ned ved soklen.

Det er noget der kan give store og alvorlige skader hen over noget tid, og du bør derfor huske at rense dine tagrender mindst en gang om året

Mand ved computer

Opgaven er nemt klaret

Faktisk kræver det ikke ret meget mere end en stige og et par gode arbejdshandsker at komme i gang.

Det kan dog blive noget mere kompliceret hvis du har et hus med flere etager hvor der er højt op til tagrenden. Måske er du heller ikke typen der har lyst til at stå på en stige som du så hele tiden skal ned for at flytte på igen.

Synes du hele processen er lidt vanskelig så kan du sagtens hyre nogen til at gøre det for dig. Det er langt fra den dyreste opgave i hjemmet at uddelegere, da en professionel tagrender sikkert er færdig på den halve tid end du selv ville være.

Alt efter hvor du bor kan du vælge mellem mange forskellige virksomheder og med få klik på nettet kan du få et godt tagrenderenser tilbud. Det er en opgave, som du godt kan løse selv, men ofte vil det være en rigtig god investering at få professionelle mennesker på opgaven. Det sparer dig tid, og du ved, at det bliver løst ordentligt. Herudover slipper du får at kravle rundt på stiger og tage.

Tjek tagrenden

Uanset om du selv renser dine tagrender eller får en professionel til det, så kan du lige så godt få et tjek af dine tagrender med, nu hvor de er rene og pæne.

Nogle af de ting du skal tjekke for, er bl.a. 

  • Fald, vandet skal løbe hen imod afløbet, gør de ikke det kan det let justeres
  • Sidder tagrenden korrekt og tæt ind til taget så den opfanger alt vandet
  • Er der meget skidt i brønden, i så fald bør denne også renses. 


Når efteråret går på hæld, er det altid en god tid at rense dine tagrender på, da der ofte er mange blade der kan stoppe til på denne årstid.

Hvis du får styr på disse ting, kan du være helt klar til sommeren med et hus, der er både sundt og flot at se på.